Usługi i programy
Dla naszych klientów przygotowujemy pełną dokumentację programu mycia i dezynfekcji zgodnie w wymogami:
-
HACCP - identyfikacja i oszacowanie skali zagrożeń bezpieczeństwa żywności, z punktu widzenia jej jakości zdrowotnej oraz
ryzyka wystąpienia tych zagrożeń podczas przebiegu wszystkich etapów produkcji i dystrybucji.
-
BRC - Globalna Norma dotycząca bezpieczeństwa żywności dla producentów żywności dostarczających produkty do sieci handlowych.
-
GHP - Dobra Praktyka Higieniczna (ang. Good Hygienic Practice) - działania , które muszą być podjęte i warunki higieniczne, które muszą być spełniane
i kontrolowane na wszystkich etapach produkcji i obrotu, tak aby zapewnić bezpieczeństwo żywności.
-
GMP - Dobra Praktyka Produkcyjna (ang. Good Manufacturing Practice) - działania, które muszą być podjęte i warunki,
które muszą być spełniane, aby produkcja żywności oraz materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością
odbywały się w sposób zapewniający właściwą jakość zdrowotną żywności, zgodną z przeznaczeniem.
Przeprowadzamy szkolenia:
- metod i sposobów mycia.
- monitorujemy jakość mycia i pomagamy wdrożyć optymalne rozwiązania/
- zakresu działania naszch preparatów, sposobu ich użycia, właściwego postępowania i bezpieczeństwa pracy.
- Itp.